Lämmin kiitos kaikille – puistoissa filosofointi jatkuu

Rakkaat Puistofilosofian ystävät!

XIII Puistofilosofia-viikko on takana päin. Viiden päivän ajan 18.-22.7.2023 Ikaalisissa vietettiin aikaa mahtavien alustusten, esitysten ja muun ohjelman parissa. Sinisiä ajatuksia viljeltiin runsaasti. Yhä edelleen ajatukset palaavat viikon aikana käytyihin alustuksiin ja niitä seuranneisiin keskusteluihin.

On hyvä hetki esittää lämpimät kiitokset kaikille, jotka tekivät tämän festivaalin mahdolliseksi.

Kulunut festivaali tehtiin yhteistyössä samaan aikaan toteutetun Ikaalinen Priden kanssa. Se toi tapahtumaan lämminhenkisen suvaitsevaisuuden ilmapiirin sekä runsaasti uusia festivaalikävijöitä. Tapahtuman työryhmä, johon myös Puistofilosofia ry kuului, teki historian ensimmäisestä Ikaalinen Pridesta unohtumattoman elämyksen. Olitte mahtavia ja ihania. Suurkiitokset!

Mitä lämpimimmät kiitokset kaikille alustajille ja esiintyjille. Ilman hyvää ja korkeatasoista ohjelmaa Puistofilosofia-viikoilla ei olisi sitä ainutlaatuista tunnelmaa, joka houkuttelee pysähtymään aluilleen viideksi päiväksi puiston siimekseen.

Kiitos yhteistyökumppaneille ajattelun korkeimmilla vuorilla. Kiitos Suomen Akatemialle, joka lähetti oman alansa huippututkijan jo 11. kerran. Kiitos Eurooppalaisen filosofian seuralle, jonka laatulehti- ja kirjasarja niin & näin on toistuvasti ilahduttanut terävillä filosofisilla ajatuksillaan ja sen yhteisö lämminhenkisellä läsnäolollaan – tänäkin kesänä! Kiitos Suomen Filosofiselle Yhdistykselle, jonka edustaja Ikaalisten Puistofilosofia-viikolla on aina suuren mielenkiinnon kohteena.

Kiitos Ikaalisten kaupungille yhteistyöstä tilojen käytössä, kiitos Sata-Häme Soille ja Suomen Harmonikkaliitolle pakollisen infrastruktuurin lainaamisesta. Puistossa ei filosofoitaisi ilman välitöntä apuanne.

Suuri kiitos Omalle Tuvalle, joka antoi tilat kahdelle temaattiselle illalle. Kiitos Pitopalvelu Murulle, jonka ansiosta Puistiksella ja Ikaalinen Pridella oli yhteinen buffet, täyttämässä puistofilosofien ja muiden kävijöiden vatsaa ja ehkäisemässä janoa. Kiitos Rahkolan 4H-kahvilalle sekä miljöössä järjestetyille taidenäyttelyille ja kirjaston kirjamyynnille. Bar No Namen nimeen vannovat luonnollisesti kaikki puistofilosofit!

Jo muinaiset foinikialaiset ymmärsivät rahan arvon. Talkoilla rakennettu festivaali ei olisi mahdollista ilman taloudellista tukea. Tänä vuonna XIII Puistofilosofia-viikkoa tukivat Ikaalisten Säästöpankkisäätiö, Pohjois-Satakunta Leader / Europe Direct sekä Kauppakeskus Komppi. Operaatio Pirkanmaan taloudellinen apu mahdollistaa puistossa filosofoimisen myös muualla Pirkanmaalla kuluvan kesän aikana. Lämmin kiitos mesenaateillemme, arvostamme panostanne todella paljon.

Puistofilosofiaa ei järjestettäisi, ellei sen parissa harrastettaisi mahtavia keskusteluja. Suurin kiitos mahtavalle yleisölle, joka jälleen kerran saapui paikalle ympäri Suomea, osoittamaan todeksi, että ajattelu, dialogi ja välitön, tasaverainen vuorovaikutus ovat filosofian harrastamisen mukaisesti paras tapa henkiseen kasvuun. Viiden päivän aikana teitä osallistui eri tapahtumiin filosofian ja Ikaalinen Priden yhteydessä yli 2300 henkeä.

Vielä kerran mitä lämpimimmät kiitokset ihan kaikille!

Sinisiä ajatuksia on luvassa Ikaalisissa seuraavan kerran XIV Puistofilosofia-viikolla 16.-22.7.2024. Sitä ennen kannattaa osallistua kuluvan kesän muihin Puistofilosofia-tapahtumiin. Akaassa viljellään sinisiä ajatuksia 4.-5.8.2023 ja Hämeenkyrössä osana Landefest -festivaalia 19.8.2023. Eikä unohdeta Hämeenlinnan Verkatehtaalla 29.-30.9.2023 järjestettävää Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia. Mukana on myös Ikaalisten Puistofilosofia ry.

Nähdään, törmäillään ja muistetaan harrastaa filosofiaa ihan päivittäin.
– Antti & Puistofilosofia-tiimi