XIII Puistofilosofia-viikko kutsuu ajattelun äärelle Ikaalisiin 18.-22.7.2023 – ja sen jälkeen myös muualle Pirkanmaalle

Ei kesää ilman Puistista! Jo 13. kertaa ajattelun ja dialogin ystävät kokoontuvat Ikaalisiin pohtimaan ja keskustelemaan erilaisista aiheista. Luvassa on viisi ainutlaatuista päivää sinisten ajatusten äärellä todella upean esiintyjäkaartin voimin.

Ikaalisissa järjestetään samaan aikaan myös historian ensimmäinen Ikaalinen Pride -tapahtuma, jonka ylpeä yhteistyökumppani Puistofilosofia ry on. Niinpä osa XIII Puistofilosofia-viikon ohjelmasta on omistettu tasavertaisuudelle, suvaitsevaisuudelle ja ihmisen kirjon moniaisuudelle. Muun muassa Feministisessä illassa esiintyvät Raisa Omaheimo ja Piki Rantanen.

Mutta, on Puistofilosofia-viikolla paljon muutakin. Valitut aiheet liikkuvat esoteriasta (Olli Pitkänen) eksegetiikkaan (Ville Mäkipelto ja Paavo Huotari) ja elämänkertafilosofiasta (Tuomas Marjamäki) sydänsuruihin (Henna Karppinen-Kummunmäki).

Eikä unohdeta filosofisia näkökulmia joutilaisuudesta (Tommi Kakko) tai eletystä elämästä (Juha Himanka). Objektiivisuuden haasteista on tieteenfilosofi Inkeri Koskisella paljonkin sanottavaa. Yhteiskuntafilosofisia aiheita tarjoilevat ainakin Timo Miettinen, Olli Pitkänen ja Lauri Snellman. Lisäksi keskusteluja käydään monesta muusta ja todella mielenkiintoisesta aiheesta.

Missä dialogi loppuu, siinä taide alkaa. XIII Puistofilosofia-viikolla luvassa on keskustelujen ohessa myös taidetta, teatteria, elokuvaa, musiikkia ja lavarunoutta.

Upea ohjelma katsottavissa kokonaisuudessaan tapahtuman kotisivuilta TÄÄLTÄ.

Eikä tässä suinkaan kaikki! Operaatio Pirkanmaan antaman rahoituksen turvin Puistofilosofia levittäytyy Pirkanmaalle tänä kesänä Puistofilosofia Goes Pirkanmaa -projektin myötä. Ikaalisten päätapahtuman jälkeen Puistofilosofia-tapahtumia järjestetään elokuun alussa Akaassa 4.-5.8.2023 sekä Hämeenkyrössä osana Landefest-tapahtumaa 19.8.2023. Tapahtumien järjestäjänä toimii omalta osaltaan Puistofilosofia ry. Lisätietoja projektista löytyy TÄÄLTÄ.

Sydämellisesti tervetuloa Sinisten ajatusten äärelle Ikaalisiin – ja sen jälkeen muualle Pirkanmaalle!