Kulunut vuosi pakettiin – lämmin kiitos kaikille vuodesta 2016!

Vuosi 2016 on viittä vaille paketissa. On aika tehdä lyhyt katsaus ajassa taakse päin. Puistofilosofia-tapahtumalle kuluneeseen vuoteen mahtuu runsaasti upeita kokemuksia ja muistoja.

Ikaalisissa vietettiin muuten sateisen heinäkuun viimeisellä viikolla helteisen aurinkoista VII Puistofilosofia-viikkoa. Upeiden alustajien, keskustelijoiden ja yhteistyökumppaneitten mahdollistama tapahtuma keräsi Ikaalisten Keskuspuistoon ja Bar No Nameen uuden ennätysyleisön, lähes neljäsataa dialogin ja ajatusten vaihtamisesta kiinnostunutta, filosofisesti orientoitunutta mieltä. Upean tapahtuman ohjelma, valokuvat, muistelot ja muut artikkelit on nyt siirretty Puistofilosofian arkistoon ja ovat katseltavissa TÄÄLTÄ.

Kuluneen vuoden aikana Puistofilosofia-tapahtumalla oli ilo ja kunnia osallistua useampaan keskustelutilaisuuteen. Helmikuussa filosofoitiin Tampereen Työväenmuseo Werstaalla järjestetyn Elävän kirjallisuuden festivaalilla tapahtuman kantavasta teemasta ”musta”. Elokuussa Puistofilosofia-tapahtuma jalkautui kadun varrelle jo toista kertaa järjestettyyn Tulli Block Partyyn keskustelemaan kaupunkikulttuurin elävöittämisestä. Lokakuussa vuorossa oli pohdiskeluja postmodernin tanssin moniulotteisista merkityksistä Helsingin uuden tanssin keskus Circossa, osana Suomen kansainvälisesti tunnetuimman taidekollektiivi Oblivianin Museum of Postmodern Art -esityssarjaa.

Erinomaisesti onnistunut Puistofilosofia-viikko sekä Tampereen ja Helsingin tapahtumat osoittavat, että uusien ajatusten ja siitä syntyvän keskustelun vuoropuhelulle on aina paikkansa. Ihmisenä oleminen kaoottisessa maailmassa tarvitsee tuekseen rationaalista ajatusten vaihtoa, uusien ideoiden esittämistä sekä kokemusten jakamista ja syventämistä.

Edellisen pohjalta on mukava lähteä eteenpäin kohti tulevaa ja ensi kesänä järjestettävää VIII Puistofilosofia-viikkoa. Sitä ennen Puistofilosofia-tapahtuma haluaa toivottaa kaikille erittäin lämmintä ja rauhallista joulua sekä sinisten ajatusten siivittämää verratonta uutta vuotta 2017. Nähdään kun tavataan! Muistakaa myös päivittäinen filosofointi!

– Antti & Puistofilosofia-tiimi

joulutervehdys