Tule tekemään yhdessä Rahkolan kesää 2021

Rahkolan pihapiirissä järjestettiin kesällä 2020 mm. Puistofilosofiapäivä, joka keräsi monisatapäisen yleisön. Kuva: Puistofilosofi.

Rahkolan kesä 2021 kokoaa yhteen ikaalilaiset kulttuurin tekijät, taiteilijat, kädentaitajat, liikunta- ja muut järjestöt sekä vapaaehtoiset yhteen kaupungin ja Kylpyläkaupunki Oy:n myötävaikutuksella.

Tarkoituksena on rakentaa kesän mittainen ohjelmakokonaisuus, joka avaa näkymiä ikaalilaiseen kulttuuri-, harrastus- ja yhdistyselämään, tarjoaa elämyksiä matkailijoille ja mahdollisuuden yhdessäoloon ja yhteisömme yhteishengen kehittämiseen Rahkolan historiallisessa, mutta viihtyisässä miljöössä. Ikaalisten kesätapahtumista Sata-Häme soi ja Puistofilosofia ovat myös mukana festivaaliensa aikana.

Rahkolan kesäinen piha on mainio tapahtuma-areena musiikille, taiteelle, pienimuotoisille performansseille, liikuntatuokioille, keskustelutilaisuuksille, runonlausunnalle, käsityötapahtumille tai vaikkapa joogaistunnoille tai jodlaukselle! Vain mielikuvitus on rajana.

Ohjelmakokonaisuuden on tarkoitus kattaa koko kesän. Koulujen lomien alettua juhannukseen asti tarjolla olisi erityisesti koululaisille suunnattua ohjelmaa. Juhannuksesta elokuun alkupuolelle tapahtumia olisi viikottain useampia ja tälle ajanjaksolle toivotaan ohjelmaehdotuksia.

Rahkolan kesä rakentuu pääosin talkootyön varaan. Käytössä ovat päärakennuksen juhlasali, Roosan pirtti, Väentupa ja ympäröivä piha-alue. Tarkoituksena ei ole tuoda alueelle uusia rakennelmia, vaan sovittaa tapahtumat pääosin jo olemassa olevaan miljööseen. Suunnitteilla on kuitenkin pysyvämpi popup-kahvila ja tarvittaessa tapahtumiin voidaan tuoda äänentoisto ja pieniä, kevyitä rakenteita kuten telttakatoksia.

Toivommekin ikaalilaisten yhdistysten, taiteilijoiden, käsityöläisten ja kaikkien aktiivisten kansalaisten lähtevän mukaan ja järjestämään omia tapahtumiaan Rahkolan kesässä. Olemme vasta järjestelyiden alkumetreillä ja moni asia vaatii vielä työtä ja varmistuksia, mutta rakennamme varmasti yhdessä mielenkiintoisen kesän Ikaalisten sydämessä.

Keräämme alustavia kiinnostuksen ilmauksia ja ohjelma-aihioita. Toivomme vastauksia lauantaihin 12.12.2020 mennessä. Vastausten pohjalta Rahkolan kesä 2021 -työryhmä alkaa koostaa alustavaa ohjelmapohjaa. Ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta:Järjestämme kaikille Rahkolan kesästä kiinnostuneille tapaamisen tiistaina 12.1.2021 klo 18.00 Omalla Tuvalla. Facebookissa on myös avoin ryhmä ”Rahkolan kesä 2021”, johon olette tervetulleita jo nyt liittymään.

Kiitoksia vastauksistanne!

Rahkolan kesä 2021 -työryhmä

Lisätietoja:

Vuokko-Liisa Nuottajärvi, 0400 618 950
Antti Sorri (Puistofilosofia ry), 050 594 9476
Juhana Tuomola, 050 525 5622
Jaana Viilo, 044 594 0665.