Puistofilosofia-tapahtuma mukana Elävän Kirjallisuuden Festivaalilla 18.2.2017

Puistofilosofia-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen Työväenmuseo Werstaalla 18.2.2017 järjestettävälle Elävän Kirjallisuuden Festivaalille keskustelmaan yleisön kanssa tapahtuman kokoavasta teemasta, joka tänä vuonna on SIVULLA.

Mitä on olla yksilönä sivussa ympäristöstään tai yhteiskunnasta? Entä, kun oman kulttuurin ominaispiirteet, kuten kieli, joutuu kamppailemaan olemassaolostaan? Toisaalta, kirja objektina on kiinnostava: Parhaimmillaan se on artefakti, taideteos. Mitä kirjan sivulla oleminen on? Mitä kirjan graafiseen ulkoasuun kätkeytyy ja millaisia affekteja se lukijassaan herättää?

Keskustelu lähtee liikkeelle filosofian merkityksestä. Historiallisesti filosofia ja filosofit ovat välillä olleet yhteiskunnan keskiössä, välillä marginaalissa. Pitäisikö filosofian olla ehdottomasti osana yhteiskuntaa, vai syntyykö paras jälki ”kuplan” ulkopuolella, periferiassa? Entä, mikä on humanismin merkitys ajallemme? Onko deterministisessa talousajattelussa ja vaihtoehdottomana näyttäytyvässä politiikassa unohdettu kokonaan ihminen ja ympäristö? Olemmeko siis ihmisinä, yksilöinä ja yhteisön jäseninä, kokonaan sivulla?

Dialogin riemua ei estä mikään. Katsotaan yhdessä, kuinka sivulle tarina päättyy. Kolme filosofia, Tapani Laine, Timo Vuorio ja Antti Sorri, johtavat keskustelua. Sydämellisesti tervetuloa mukaan keskustelemaan, esittämään kysymyksiä ja vaihtamaan ajatuksia.

Keskustelu Tekstiilimuseon tiloissa alkaa klo 14.00.

Yhdeksäs Elävän Kirjallisuuden Festivaali järjestetään Tampereella Työväenmuseo Werstaalla lauantaina 18. helmikuuta 2017 klo 11 – 18. Ohjelmisto koostuu eritaustaisten kulttuurin- ja taiteentekijöiden sekä tutkijoiden keskusteluista, esityksistä, performansseista ja työpajoista.

Festivaalin upea ohjelma täydentyy kaiken aikaa ja on luettavissa TÄÄLTÄ.

Antti Sorri (vas.), Timo Vuorio ja Tapani Laine johtavat keskustelua Elävän Kirjallisuuden Festivaalilla.
Antti Sorri (vas.), Timo Vuorio ja Tapani Laine johtavat keskustelua Elävän Kirjallisuuden Festivaalilla.