Suomi 100 -juhlavuosi päätökseen – lämmin kiitos kaikille kuluneesta vuodesta!

Vuosi 2017 on lopuillaan, lumi maassa (?) ja uuden vuoden odotusta ilmassa. On hetki aikaa hiljentyä sinisten ajatusten äärelle ja siinä samalla luoda katsaus kuluneeseen vuoteen.

Puistofilosofia-tapahtumalle  vuosi 2017 on ollut voimakkaan aktiivisen toiminnan ja kehittämisen aikaa. Heinäkuussa järjestetty VIII Puistofilosofia-viikko keräsi paikalle ennätysyleisön, yli viisi ja puolisataa filosofisista keskusteluista kiinnostunutta kävijää.

Aikaisemmilta vuosilta tutuksi tullut, ainutlaatuinen puistofilosofian henki jatkui voimakkaana, saaden uusia, tapahtuman tunnelmaa syventäneitä ulottuvuuksia. Dialogin ja toisten ihmisten kanssakäymisen mukanaan tuoma riemu oli jälleen käsin kosketeltavissa. Välitön tunnelma, keskinäinen kunnioittaminen ja uusien ajatusten mukanaan tuomat heureka-elämykset kuuluivat dialogifestivaalin henkeen tänäkin kesänä.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyi Puistofilosofia-viikon ohjelmassa. Perinteinen jako puistossa päivällä ja Bar No Namessa illalla järjestettyihin keskustelutilaisuuksiin sai jatkokseen ohjelman laajentumisen niin alustusten lukumäärän kuin tapahtumapaikkojen suhteen.

Erityisen hienoa oli yhteistyön syventyminen Ikaalisten kaupunginkirjaston ja yhteiskoulun lukion kanssa. Kaupunginkirjaston myötävaikutuksella osana VIII Puistofilosofia-viikkoa vietettiin ensimmäistä kertaa lasten filosofointipäivää.

Edellisen syksyn, talven ja kevään aikana ideoitu tapahtuma keräsi kirjaston ulkopuolen viheralueille yli 60 nuorta filosofin alkua. Indie-tapahtuman näkökulmasta 1. kertaa järjestetty tapahtuma oli menestys. Se tietää hyvää ensi kesänä jatkoa saavalle lastentapahtumalle.

Ikaalisten yhteiskoulun lukio ulotti Puistofilosofia-viikon opetusohjelmaansa. Jatkossa lukion filosofian opiskelijat voivat suorittaa opintosuorituksia Puistofilosofia-viikon yhteydessä. Kesän Puistofilosofia-viikolla nuoret filosofit alustivat omasta aiheestaan puistossa sekä osallistuivat yleisönä ja avustajina muihin alustuksiin.

Opetuskäytöstä vapautunut Juhlatalo Rahkolan miljöö saatiin sekin avattua filosofointia varten, kuten Ikaalisten taideyhdistyksen kesänäyttelyn yhteydessä Puistofilosofia-viikolla järjestetty alustus osoitti. Tulevina kesinä Rahkolan upean miljöön hyötykäyttöä tullaan kehittämään edelleen.

Puistofilosofia-tapahtuma vieraili kuluneen vuoden aikana myös Ikaalisten ulkopuolella. Toimintaa ja yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa tullaan kehittämään myös jatkossa. Uusia ideoita ja ajatuksia vuodelle 2018 on jo syntynyt.

Mielenkiintoista on siis luvassa: Jotain uutta, jotain mielenkiintoista, jotain ajatuksia herättävää…

Toivotamme kaikille Puistofilosofia-tapahtuman kanssa yhteistyössä oleville tahoille, mukana olleille alustajille sekä paikalla vaikuttaneelle huippuyleisölle oikein verratonta uutta vuotta 2018. Ilman teitä ei olisi Puistofilosofiaa. Toivottavasti viihdyitte. Lämpimät kiitokset, nähdään kuin tavataan! Muistakaa päivittäinen filosofointi!

– Antti & Puistofilosofia-tiimi

Joulun aikaan oli sopiva hetki syventyä hyvään filosofiseen kirjallisuuteen. Friedrich Nietzschen ajatteluun on puistossa filosofoinnin yhteydessä törmätty aikaisempina vuosina, todennäköisesti myös tulevina. Kuva: Puistofilosofia.